Sajtos burgonyakrokett: egy ínycsiklandó falat, amelyben a krémes burgonya és a finom sajt tökéletes harmóniában olvad össze. A ropogós külső réteg alatt rejtőző lágy és gazdag ízvilág minden falatnál örömet okoz. Ideális előételnek vagy snacknek, a sajto

A sajtos burgonya krokett elkészítéséhez a főtt, áttört burgonyát egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, a borsot, a lisztet és az apróra vágott snidlinget, majd alaposan összekeverjük.
A sajtot körülbelül 4 centiméteres hasábokra szeleteljük.
A masszából gombócokat készítünk, amelyeket aztán laposra nyújtunk, hogy körbeöleljük velük a sajthasábokat. Gondosan ügyeljünk arra, hogy a sajt sehol se lógjon ki. Végül a kroketthengereket zsemlemorzsába mártjuk, hogy egy ropogós bevonatot kapjanak.
Egy mélyebb serpenyőben vagy fritőzben melegítsük fel az olajat körülbelül 170-180 °C-ra. A kroketteket ezután aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy kívül ropogós, belül pedig a sajt tökéletesen megolvadjon. Az így elkészített falatok nemcsak ízletesek, hanem látványosak is!
A kisült kroketteket egy papírtörlőre helyezzük, hogy a felesleges zsiradékot magukba szívhassák.
Tipp: Ha nincs otthon ementáli, nyugodtan használhatunk másfajta sajtot is!
Ha élveztétek a receptet, ne felejtsétek el megnézni a videóinkat sem! Ha pedig szeretnétek még több különleges tartalmat, lájkoljatok minket Facebookon, és kövessetek Instagramon és TikTokon is! De ha ennél is többre vágytok, látogassatok el a folyamatosan frissülő Pinterest-profilunkra, vagy csatlakozzatok a naponta új és izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánkhoz!