"Halászlé és mákos guba" – így ünnepli a karácsonyt Magyarország első úszó világbajnoka - Ripost.
Szokványos ünnepi étkezés, szűk családi körben. Az első magyar úszó világbajnok, Dr. Hargitay András, a Ripostnak osztotta meg karácsonyi készülődésének élményeit és gondolatait.
Szenteste délutánján, 16 és 17 óra között öten gyűlnek össze, hogy megosszanak egymással egy varázslatos órát, tele melegséggel és baráti beszélgetésekkel. A magyar úszósport legendás alakja, Dr. Hargitay András, aki 1973-ban a világelsővé vált, később Európa-bajnoki címet is szerzett, valamint olimpiai bronzérmet nyert, a sportágunk szövetségi kapitányaként is maradandót alkotott. Az ő szavai szerint a meghittség a szent ünnepek igazi esszenciája, amely körülöleli a találkozójukat, és megfűszerezi az ünnepi készülődést.
- Újdonságot hozott a hírek között Hargitay doktor, a nyugdíjas állatorvos, aki időről időre még mindig vállal ünnepi ügyeletet. Sőt, fiatalabb kollégái számára szinte el sem kell kérniük, hogy január elsején átvegye tőlük a szolgálatot.
Egykori remek úszótársaival, Verrasztó Zoltánnal és Sós Csabával az ünnepek idején nem ülnek le a régi szép időkről beszélgetni, mert, ahogyan Hargitay is megjegyzi, a múltban éppen elég időt töltöttek együtt edzőtáborokban ahhoz, hogy ezt a nosztalgiázást elkerüljék. Azonban egy különleges hagyományt nem mulasztott el megemlíteni: néhai kiváló edzőjük, Széchy Tamás Szentestén már sosem írt elő vizes edzéseket. Ellenben huszonötödikén nem volt pardon, előkerültek az úszónadrágok, és egy jóleső csobbanásra került sor.