Elhunyt a "Nutella megalkotója", Francesco Rivella | BorsOnline A világ egyik legismertebb édességének, a Nutellának a megálmodója, Francesco Rivella távozott az élők sorából. Az olasz cukrász, aki forradalmasította a csokoládékrémek világát, örökre beír


Különleges életutat járt be. A Nutella néven ismert, ízletes mogyorókrémet főként neki köszönhetjük.

Francesco Rivella, a Ferrero neves vegyésze, 97 éves korában távozott az élők sorából Valentin-napon. A Nutella megalkotójaként ismert Rivella kulcsszereplője volt a világ legismertebb és legkedveltebb mogyorókrémének létrehozásában. Élete során számos ízletes pillanatot ajándékozott az embereknek, és öröksége tovább él a kedvenc édességünkben.

A férfi az olasz Barbaresco festői városában látta meg a napvilágot, és 1952-ben lépett be a Ferrero varázslatos világába, még mielőtt a cég nemzetközi óriássá nőtte volna ki magát az édességiparban. 25 évesen, a Torinói Egyetemen szerzett kémiai diplomát, majd a Ferrero kémiai részlegén kezdett dolgozni, ahol a márka legismertebb és legkedveltebb édességei születtek. Ő volt annak a lelkes csapatnak a tagja, amely a nyersanyagok alapos tanulmányozásáért felelt az új ínycsiklandó termékek kidolgozása során. Az összetevőket ügyesen keverték, finomították és kóstolták, mindezt a tökéletes ízek felfedezése érdekében.

Hosszú karrierje alatt Rivella kiemelkedő pozíciót foglalt el a hatalmas vállalaton belül, ahol Michele Ferrero közvetlen munkatársának számított - olvasható a The Sun cikkében.

Nyugdíjba vonulása után Albába költözött, ahol a gyümölcstermesztés iránti szenvedélyének élt, és szabadidejét egy régi, hagyományos labdajáték, a pallapugno gyakorlásának szentelte. Ma tartják temetését Albában, az otthonában, és Barbarescóban talál majd örök nyugalomra.

Related posts